ფორთოხლის ცუკატები


გთავაზობთ ფორთოხლის ცუკატების რეცეპტს.

ინგრედიენტები:

1 კგ. ფორთოხალი
1 ½ კგ. შაქარი
მარილი

მომზადების წესი:

ფორთოხალს მოაცილეთ კანი და თეთრი რბილობი. კანი სასურველი ზომის ნაჭრებად დაჭერით.

აადუღეთ წყალი, დაუმატეთ მწიკვი მარილი, ჩაყარეთ ფორთოხლის კანის ნაჭრები და ადუღეთ 2-3 წუთის განმავლობაში.

ანადუღარი წყალი გადაღვარეთ და ფორთოხლის კანის ნაჭრებს ცივი წყალი დაასხით. კვლავ დაუმატეთ მწიკვი მარილი და ადუღეთ ისევ 2 წუთის განმავლობაში. ეს პროცესი 4-ჯერ უნდა გაიმეოროთ.

აიღეთ პატარა ქვაბი, ჩაყარეთ შაქარი, დაუმატეთ 3 ჭიქა წყალი და შედგით დაბალ ცეცხლზე. შაქრის გახსნის შემდეგ მასას დაუმატეთ ფორთოხლის კანის ნაჭრები და ადუღეთ 40-45 წუთი.

მზა ცუკატები ჩანგლით ამოიღე და დაალაგეთ საშრობზე. კარგად გაშრობის შემდეგ შეინახეთ შუშის ქილაში.

გემრიელად მიირთვით.

 

66

არაჟნის სოუსის რეცეპტი

 10 months ago

CreamCheesePoundCake1

ელვის პრესლის საყვარელი უგემრიელესი ბისკვიტი (რეცეპტი)

 10 months ago